Reset Password

Casa de pagès

Fer turisme rural en una casa de pagès al Penedès, situat en un entorn privilegiat, a pocs kilòmetres de Barcelona, Tarragona i el mar Mediterrani, és descobrir una zona amb personalitat pròpia i una rica diversitat que s’articula al voltant de la cultura del vi i el cava.

L’estada de turisme rural en una casa de pagès, també conegut com agroturisme, és aquella que es realitza en un establiment on el titular és pagès o pagesa professional; és a dir, on la persona titular de la vivenda realitza activitats agràries que, en molts casos, poden ser un complement molt interessant per a les persones que hi fan estada, que poden així viure en primera persona com és la vida al camp en ple segle XXI.

Les cases de pagès de l’Associació de Masies del Penedès són de diferents tipus, segons si estan dins o fora d’un nucli urbà o si es lloguen per habitacions o senceres.

La casa de pagès siutada fora del nucli urbà que es lloga per habitacions rep el nom de masia; i la que es lloga sencer, masoveria. La casa de pagès situada dins un nucli urbà s’anomena casa de poble compartida, quan el servei d’allotjament és en regim d’habitacions, o independent, quan es lloga la casa sencera.

Escapada rural en una casa de pagès al Penedès

Allotjar-se en un establiment rural al cor del Penedès ofereix al visitant la possibilitat d’endisar-se en el ritme tranquil de la zona, passejar sense pressa entre pobles carregats d’història i veure com el sol s’amaga rere un mar inabastable de vinyes.

El turisme rural és la fórmula perfecte per descobrir de primera mà el procés d’elaboració dels productes de la zona, submergint-se en els túnels subterranis de prop d’un centenar de caves i cellers, i alhora gaudir de la gastronomia local, protagonitzada per productes autòctons de primera qualitat.

El Penedès disposa, també, de múltiples ofertes turístiques, com el VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, a Vilafranca del Penedès, el Centre d’Interpretació del Cava, a Sant Sadurní d’Anoia, visites i rutes guiades, castells i conjunts arquitectònics del període romànic, gòtic i modernista i múltiples activitats a l’aire lliure i d’aventura (senderisme, quads, cavalls, bicicletes, 4×4, etc.).

No esperis més i comença ara mateix a preparar les teves vacances en una casa de pagès al Penedès. Utilitza el cercador per conèixer la disponibilitat dels nostres allotjaments i deixa’t seduir pel Penedès. T’esperem!