Reset Password

Enoturisme al Penedès

Situat en un entorn privilegiat, a pocs kilòmetres de Barcelona, Tarragona i el mar Mediterrani, el Penedès és una zona amb personalitat pròpia i una rica diversitat que s’articula al voltant de la cultura del vi i el cava, protagonistes de l’enoturisme al Penedès.

La Denominació d’Origen (D.O.) Penedès s’extenen en una superfície de prop de 1.600 quilòmetres quadrats, entre la serrala prelitoral catalana i les planes de la costa mediterrània. Aquí neix i madura la vinya del Penedès, treballada amb cura i esforç per moltes generacions de viticultors, que transformen el raïm de diferents varietats en alguns dels millors vins i caves del país.

Una àmplia oferta d’enoturisme al Penedès

Al Penedès predominan els elaborados petits i mitjans de vi i cava, que conviuen amb alguns dels grans noms del sector. L’oferta d’enoturisme, que any rere any s’amplia, s’ha consolidat com la més visitada de tot l’Estat i ofereix una àmplia gamma de recursos i activitats per al visitant.

L’estada en una allotjament rural de l’Associació de Masies del Penedès permet al visitant descobrir de primera mà el procés d’elaboració dels productes de la zona, endinsant-se en els túnels subterranis de prop d’un centenar de caves i cellers, i alhora gaudir de la gastronomia local, protagonitzada per productes autòctons de primera qualitat.

Les visites a bodegues i cellers són una oportunitat única per redescobrir l’amor per la terra i per l’elboració tranquila dels productes, i es poden combinar amb diferents activitats a l’aire lliure, com itineraris a peu, bici o a cavall, o amb activitats infantils com tallers de reciclatge o esmorzars entre vinyes.

L’oferta d’enoturisme al Penedès es complementa amb diferents equipaments museístics on endinsar-se en la cultura de la zona des d’una altra perspectiva, com el VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Catalunya o el Centre d’Interpretació del Cava; establiments de comerç especialitzat i cursos de tast per iniciar-se en el món de l’enologia o perfeccionar coneixements.

Al llarg de l’any, també se celebren importants cites per als aficionats i amants de l’enoturisme, que atrauen al Penedès visitants d’arreu com el Banc Sabadell ViJazz Penedès, el Cavatast i la Setmana del Cava, el MOST (Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava) i el Vine…Tast!, entre d’altres.

No esperis més i comença a preparar les teves vacances d’enoturisme al Penedès. Utilitza el cercador per conèixer la disponibilitat dels nostres allotjaments i deixa’t seduir pel Penedès. T’esperem!