Reset Password

Festes i cultura popular

Les vacances en una casa rural a Catalunya ofereixen la possibilitat de gaudir de la cultura i les festes populars de l’indret; si, a més, l’estada és en una masia al Penedès, l’èxit està assegurat!

El Penedès és ric en tradicions, en folklore i en cultura popular, que es manifesta d’infinites formes al llarg de l’any en tots els racons dels municipis que el conformen.

Descobrint les festes populars des d’una casa rural a Catalunya

Les festes al Penedès es viuen des de dins, però són obertes i participatives i encomanen la seva intensitat a autòctons i visitants. En alguns casos, s’han convertit en peregrinatge obligatori en determinades èpoques de l’any per persones de fora del Penedès que aprofiten per redescobrir-lo any rere any en dates lligades a festes vinculades a la verema, a la cultura i a la tradició.

Alguns bons exemples són la Festa Major de Vilafranca del Penedès, amb balls de gegants, de bastons, focs, diables, i, per suposat, castells, declarats Patrimoni de la Humanitat i símbol de la identitat i la integració de la cultura catalana; i les Fires i Festes de Sant Sadurní d’Anoia, que inclouen la festa de la Fil·loxera, on a través de la música, la llum i el foc es rememora la lluita del poble sadurninenc contra la plaga de la fil·loxera a finals del segle XIX.

Per als amants del vi i el cava, són cites ineludibles el Banc Sabadell Vijazz Penedès, que a principis d’estiu porta a Vilafranca del Penedès músics de jazz de reconeixement internacional; el Cavatast i la Setmana del Cava, a Sant Sadurní d’Anoia, on es poden tastar els millors caves dels elaboradors del país; i les festes del Most que celebren municipis com Font-Rubí, Castellví de la Marca o la Ràpita, entre d’altres, la festa grossa d’aquells pobles que viuen de treballar la vinya i que agraeixen a la terra la seva recompensa.

L’estada en una casa rural a Catalunya, en concret en un allotjament rural al Penedès, és l’emplaçament perfecte per barrejar-se amb la població de la zona i participar en primera persona en les festes populars.

En diferents municipis se celebren fires i mercats medievals, així com fires artesanes i mostres gastronòmiques, que permeten al visitant gaudir de productes que es produeixen al Penedès, com el préssec de l’Ordal o el gall del Penedès.

No esperis més i comença ja a preparar les teves vacances en una casa rural a Catalunya. Utilitza el cercador per conèixer la disponibilitat dels nostres allotjaments i deixa’t seduir pel Penedès. T’esperem!